top of page

Het is weer zover, eindelijk weer een écht eindejaarsconcert van Cathrieux in Perron 3. En dat wordt dit jaar extra bijzonder, want dit concert wordt óók nog eens het feestelijke 5-jarige jubileum-concert! Verwacht een spetterend optreden door alle Cathrieux-leden in samenwerking met zangeres Lois van de Ven en zanger Remi de Laat. De presentatie is in handen van Björn van der Doelen.

Loïs van de Ven

Loïs van de Ven is een echte Bossche en heeft haar sporen in Oeteldonk al meer dan verdiend. Ze speelde de afgelopen jaren diverse rollen in grote en kleine musicals in Nederland (Anastasia, Hair, Beauty and the Beast) en in Duitsland (Der Glöckner von Notre Dame en Wicked). Toen enkele jaren geleden het oude Theater aan de Parade tegen de vlakte ging, was Loïs de allerlaatste die er optrad, het werd een ode aan het oude gebouw. Kippenvel kreeg ze er van, zei ze. Misschien heeft ze dat ook gehad, toen ze als allereerste weer in het nieuwe Theater aan de Parade optrad. Onder begeleiding van harmonie Cathrieux zingt zij vanavond solo én in duet met Remi de Laat.

Remi de Laat

Remi de Laat werd in 1971 geboren als een rasechte Bosschenaar en muziek maken werd hem met de paplepel ingegoten. Hij speelt al trompet vanaf zijn 6e en vanaf zijn 15e  is hij begonnen met zingen voor publiek. Inmiddels zingt Remi semi-professioneel, waarbij grote 'crooners' als Frank Sinatra zijn grote voorbeelden zijn. In Den Bosch is Remi als zanger bekend geworden in de Oeteldonkse kleuren, zoals zo veel Bossche muzikanten en zangers. Samen met zijn broer Maarten zingt hij bij carnavalsclub Pompe en Verzuipe. Maar, zijn muzikale passie gaat verder als zijn rood-wit-gele hart. Behalve als solo-zanger treedt Remi ook op in een entertainmentgroep en hij nam ook het nummer The Roses Ain't Growing Anymore op, dat als titelsong werd gebruikt voor de tv-dramaserie 'Bloedwijn en gele rozen' van de Helmondse lokale radio en tv-omroep DitisHelmond. Vanavond treedt hij op als solozanger, maar hij zingt hij ook in duet.

Björn van der Doelen

Björn is in Rosmalen opgegroeid en werd bekend als profvoetballer. Tussen 1994 en 2006 voetbalde hij voor PSV, Standard Luik, FC Twente en NEC. Al tijdens zijn voetbalcarriêre zong en schreef Björn liedjes. Zijn eerste single, ‘Bende mal’ (een eerbetoon aan zijn moeder) kwam in 2006 uit. In 2010 volgde het album 'De duvel die slaapt nooit', met zijn band Allez Soldaat. Tegenwoordig heet zijn band 'Björn van der Doelen en de Huursoldaten'. Hun laatste 3 albums kwamen uit bij zijn eigen platenlabel 'Val maar allemaal kapot ik doe het zelf wel Records'. Zijn teksten in Brabants dialect verhalen over thuis, Brabant. Stef Bos noemde Björn een van de beste songwriters van Nederland. Vanavond is hij onze presentator, maar zingt hij ook één van zijn liedjes!

Dirigent André Rave

Onze Amersfoortse dirigent André Rave (1966) studeerde aan het conservatorium in Hilversum schoolmuziek. De studie Hafa-direktie werd in 1994 met succes afgesloten. Zijn huidige werkzaamheden bestaan (naast het dirigeren van harmonie Cathrieux en bigband Crossover uit Oosterbeek) uit het geven van muziekles (ook als examenvak) op Het Nieuwe Eemland in Amersfoort. Tevens schrijft en arrangeert hij in opdracht en wordt hij regelmatig gevraagd voor gastdirecties.

 

In 2012 werd hij aangenomen als dirigent van harmonie Sint Cathrien in 's-Hertogenbosch en na de fusie in 2018 met harmonie Glorieux, bleef hij aan als dirigent. Na ruim 11 jaar van goede samenwerking, zal André ons voor de allerlaatste keer dirigeren. Wij bedanken hem hartelijk voor de fijne samenwerking en wensen hem veel muzikaal succes en plezier in de toekomst!

bottom of page