ONZE DIRIGENT

André Rave werd op 4 mei 1966 te Hilversum geboren, maar woont al zo'n beetje zijn hele leven in de keistad Amersfoort. Na zijn middelbare schooltijd ging hij in zijn geboorteplaats aan het conservatorium studeren. De studie schoolmuziek werd gedaan, waarbij hij de theorievakken (oa. Rindert Meijer, Rick Elings), zang (Eileen Fiss) en piano (Tine Schneider) zowel op de klassieke alsmede de lichte muziekafdeling volgde.


Al gauw bleek, dat naast de schoolpraktijk, zijn hart steeds meer uitging naar het dirigeren van koren en orkesten en het schrijven en arrangeren daarvoor. Na een aantal invalklussen voor Jos Pommer en wat zelfstudie vond André het tijd worden om het dirigeren professioneler aan te pakken. Onder de vakkundige leiding van de heer Fokkema werd de studie Hafa-direktie gevolgd, welke in 1994 met succes werd afgesloten.

Ondertussen had de Amersfoorter niet stilgezeten; hij gaf les op een middelbare school en verzorgde kunsteducatie bij de gemeente Amsterdam, dirigeerde diverse koren en orkesten, deed mee aan de 'Rogier van Otterloo workshop' met het Metropole orkest, volgde tijdens het WMC een masterclass bij Maurice Hamers i.s.m. het Fanfare Korps Koninklijke Landmacht, studeerde arrangeren en dirigeren lichte muziek aan het Brabants Conservatorium in Tilburg bij Maino Remmers en schreef diverse composities en arrangementen voor blaasorkesten en koren.

 

Zijn huidige werkzaamheden bestaan, naast het dirigeren van Cathrieux en muziekcollectief Crossover uit Oosterbeek, uit het geven van de lessen muziek (ook als examenvak) op het Meridiaan College, Het Nieuwe Eemland in Amersfoort. Tevens schrijft en arrangeert hij in opdracht en wordt hij regelmatig gevraagd voor gastdirecties.

Andre Rave_bewerkt.jpg